Monday, October 20, 2008

Update på præsidentvalget og en masse parodi

Forleden offentliggjorde Colin Powell at han støtter Obama. Det er jo en rimelig overraskende udmelding eftersom Powell er republikaner, men på den anden side var han jo en "due" i Bush første regeringsperiode i modsætning til "høgene". Powell har fra dag et været imod irakkrigen og er på mange måder en rimelig kontroversiel republikaner. En af hans grunde til at støtte Obama er, at Powll ikke mener, at Palin er klar til at være præsident, som hun jo skal være i så fald hun bliver nødt til at overtage posten for McCain. Powell siger: "It raised some questions in my mind about the judgment that senator McCain made". Til gengæld bliver Obama rost til skyerne for at være kompetent og klar i mælet i modsætning til McCain, som han kritiserer for at snakke om irrelevante temaer. Powell's anbefaling af Obama kan ses her:



Apropos Powell bliver jeg også lige nødt til at poste dette klip. Det er komikeren David Chapelle, som lavede sketchen "The Racial Draft" for nogle år siden. Fordi han er sort, kan han lave grin med race spørgsmålet, og han gør det eminent. Læg mærke til hvad der sker, når de hvide vælger Powell:


Ha ha ha. Jeg elsker den sketch!
I dag har der været ca. 30 herhjemme til en diskussion om race og klasse, som Burke havde arrangeret. Der blev diskuteret en del om hvide folks privilegier i forhold til afro-amerikanere osv. hvilket jeg synes er en yderst relevant diskussion, men hold da op hvor glorien blev pudset af de politisk korrekte tilstedeværende.

Tilbage til præsidentkampagnen: Også de fleste aviser har efterhånden sagt hvem de støtter Den største overraskelse er nok, at Chicago Tribune støtter Obama. De har ikke støttet en demokratisk præsidentkandidat i de 161 år avisen har eksisteret. Også Los Angeles Times, som ikke har anbefalet en kandidat siden Nixon's genvalg i 1972 peger på Obama. Det er uvist, hvor meget anbefalingerne fra aviserne betyder, men et er sikkert. Obama vs. McCain valget får folk op af stolene!

Også Saturday Night Live folkene er kommet op af stolene og har igen begået en herlig parodi - denne gang med Palin selv som medvirkende.





De latterliggør hende jo fuldstændig og kommentaren om at hun er meget lækrere i virkeligheden er direkte sexistisk. Jeg fatter ikke, at hun stiller op til det, men de ville jo gøre grin med hende alligevel, så måske tænker hun "if you can't beat them join them", men på denne måde legitimerer hun jo al den satire, de har lavet og udstiller endda sig selv som værende uden humor.

No comments: