Friday, June 01, 2007

Schluß damit!

Så er jeg færdig i Bundestag. Havde sidste dag i går. Det har været spændende at se hvordan det hele fungerer og hvordan politik faktisk bliver til. Jeg synes det var sjovest i Sitzungsugerne, hvor politikerne var der og jeg kom med til udvalgsmøder, debatter osv. Det var også i de uger, at de sjoveste opgaver var med forberedelse af positionspapirer, når Schröder skulle præsentere sin koalitions politik til udvalgsmøderne, skrivning af taler osv. Jeg er faktisk overrasket over, hvor meget 'rigtigt' arbejde jeg har fået lov at lave. Jeg har kun kopieret én gang, så det har været fedt. Ulempen i Sitzungsugerne var så også at Schröder var der... Han viste sig efterhånden at være rimelig usympatisk. F.eks. snakker han rigtig grimt til folk og jeg fik også lige et fur i sidste uge, fordi han var stresset og ikke havde styr på sine ting. Jeg blev skide sur og ked af det fordi jeg følte mig så uretfærdigt behandlet. Derudover er han rigtig dårlig til at sige, hvad han egentlig gerne vil have når man får en opgave fra ham, så tingene skal altid laves om mindst tre gange. Jeg synes det er totalt spild af tid og det synes Mathias åbenbart også, for han sagde til mig, da jeg skulle skrive et svar på en borgerhenvendelse, at jeg bare skulle skrive noget hurtigt og så kunne Schröder læse det og sige hvordan han vil have det. Jeg synes det er fjollet ikke bare at snakke om fra starten, hvad han vil have. Derudover gav han mig tit et elevatorblik og det var ikke bare et diskret et, nej han vendte hovedet, kiggede ned på mine fødder og hele vejen op ad min krop. Jeg synes det er super ubehageligt, respektløst og meget intimiderende.
Heldigvis var det så sjældent at Schröder var der og Heike, Christian og Mathias var rigtig søde og vi har hygget os meget. Alt i alt har det været rigtig fedt at prøve og også sjovt at være en del af en tysk arbejdsplads og se hvordan kulturen er osv.

Mads og jeg fejrede i går at jeg var færdig ved at tage i Fernsehturm og spise. Det var meget kitschet og sjovt og romantisk på den DDR-agtige måde.
Fernsehturm stod færdigt 3. oktober 1969. Det er med sine 368 m det højeste byggeri i Tyskland og det tredje højeste i Europa. Fernsehturm er for mange synonym med Berlin og der er mange historier, anekdoter og sågar lavet en sang om Fernsehtum. Da der sidste sommer var VM i Tyskland, var det selvfølgelig også udsmykket som forbold.
En af anekdoterne hedder 'Pavens hævn'. Som man kan se på billedet til venstre danner der sig i solskin et kors på kuplen. Det var selvfølgelig ikke særlig populært i DDR og der går mange historier om at Stasi ved hjælp af spejle og med andre metoder prøvede at få det væk. Dog skulle en af DDR-regeringsmedlemmerne have sagt: "Det er ikke noget kors, det er et plus for socialisme". Ja, man kan tolke tingene som man vil...
Fernsehturm er under alle omstændigheder stadig præget af 1960'er DDR stil. Både indretning og tjenernes tøj leder tankerne hen på 60'erne og også maden var af en anden tid. Meget tysk og bastant men overraskende lækkert.
Det var ret sjovt at se Berlin ovenfra og sidde og kigge ned på alle de gader vi normalt plejer at cykle rundt i. Interessant var det også, at det er helt tydeligt at se hvilke dele af byen der blev bombet under 2. verdenskrig.
Selvom det er super kitschet og jeg ellers har været lidt imod at tage derop, fordi det er så dyrt i Éntre (8,50 Euro), så overgiver jeg mig til Fernsehturms charme.

I sidste weekend var jeg i Rom og besøge min veninde Katja, som er i praktik på den danske ambassade dernede. Fra København kom Anne Kathrine og det var skide hyggeligt at se dem. Vi kender hinanden fra RUC, hvor vi læste de to første år sammen.
Vi nød byen, spiste en masse is, snakkede ørerne af hinanden (Katja mistede undervejs stemmen) og spiste dejlig mad. det er så fedt, at næsten lige meget, hvor man går hen og spiser, så får man lækker mad. Rom er jo en skøn by og det var rigtig dejligt vejr, så jeg nød det meget. Derudover var det ret sjovt at lægge mærke til, hvor forskellige byer Rom og Berlin er. Der er virkelig en verden til forskel.

No comments: