Monday, February 19, 2007

Berlinale 2nd take

Det har virkelig været sjovt at opleve Berlin under Berlinalen. Potsdamer Platz som normalt er et mærkeligt vindblæst og lidt øde sted kom virkelig til sin ret. Det er som om at den er bygget til Berlinalen og så resten af året ligger den i dvale og venter på at blive invaderet af filmfreaks, fotografer, nysgerrige, filmstjerner osv.

Vi så to film i går. Først 'The Fall' som var en helt fantastisk film i genren drama/fantasy lavet af en indisk instruktør som hedder Tarsem Singh. Historien handler om Alexandria som med sin familie er indvandret til USA fra Østeuropa og ved æbleplukning har brækket sin arm og derfor er på hospitalet. Her møder hun Roy, som er stuntmand og ved et styrt er blevet lam fra livet og ned. De indgår en handel: Han lover at fortælle hende den mest fantastiske historie man overhovedet kan forestille sig, hvis hun stjæler morfin til ham. Her tager den fortryllende episke fortælling om fem mænd (en af dem Darwin...?!), som alle har svoret at de vil dræbe den onde 'Governor Odious' sin begyndelse. Efterhånden smelter historie og virkelighed mere og mere sammen og ... nej jeg fortæller ikke mere, gå ind og se den, hvis I får mulighed for det!!! Den er optaget i 23 forskellige lande, castlisten tæller over 1000 personer og dens visualitet er helt fantastisk. Det er en af de bedste film jeg nogensinde har set.

Den anden var dokumentaren 'Full Metal Village' som handlede om den lille nordtyske by 'Wacken', hvor livet går sin vante gang og mest mindede om 1950'erne med bondemænd som malker køer og koner som laver mad og går til sang i kirken, men hver sommer er der i denne lille landsby 'Wacken open air' som er en heavy metal festival. Den var fantastisk sjov og lun film og folkene i den lille by, deres liv og forhold til festivalen. Nogle synes det var fedt og deltog, andre tjente penge på den og atter andre tog på ferie.

Familiebesøg
I denne uge har Mutti, Freja og Kleo også været på besøg. Freja var desværre syg og så faktisk kun indersiden af vores lejlighed, men det var rigtig hyggeligt alligevel og når vi andre ikke plejede Freja spiste vi brunch, var på DDR museum og i Badeschiff. Badeschiff er altså helt fantastisk lækkert - specielt i strålende solskin... Her er det Mutti og Kleo som tager en slapper efter en dukkert.

DDR museet var også rigtig godt og kan anbefales. Det var perfekt til børn fordi man måtte røre ved alting, tage tøj og sko ud af skabene og prøve det osv. Kleo synes det var ret syret det der med at bygge en mur tværs igennem en by og det kan man jo kun give hende ret i.

No comments: