Tuesday, November 28, 2006

Clärchens Ballhaus

Mads' kollega Jan havde i sidste uge 30 års fødselsdag og inviterede på en onsdag på 'Clärchens Ballhaus'. Det er et gammelt dansested, som blev åbnet i 1915 af et ægtepar. Manden faldt i 2. verdenskrig og konen Clara, (derfor Clärchens) kørte det videre. Det har været ejet af familien indtil for få år siden og det er et fantastisk sted. På første sal er der en dansesal, som der ikke er blevet gjort noget ved siden 1920'erne. Jan fortalte at den i mange år havde været brugt som lagerrum til ødelagte stole, skrammel osv. men for nogle år siden blev den ryddet og nu er der den flotteste sal. Når lyset er slukket og der kun er levende lys føler man sig hensat til 20'ernes Berlin - og det ville ikke være noget dårligt sted at være:-)
Jeg har kun kunnet finde et billede med en danser på, men det er heller ikke helt misvisende, for der er hver aften danseundervisning deroppe fra ved 20 tiden og så kan man gå nedenunder i den mere discoagtige sal og give den gas, når man føler man har styr på trinene.
Som sagt var det en onsdag vi var der. Men man er jo ikke udklædningsfreak for ingenting, så jeg havde selvfølgelig taget strutskørtet og danseskoene på og det viste sig at være et godt valg for om onsdagen er det swing aften. Jan var noget nær professionel og svingede os piger rundt, så der kom sus i skørterne, sved på panden og de andre mænd sad og ønskede at de havde fulgt Mormors råd og gået til danseundervisning. Der er sgu ikke noget som en mand, der virkelig kan svinge en rundt... Så ved I det drenge og hvis I ikke allerede kan danse, så er det bare med at komme i gang med at lære det! Se billede, hvis I er i tvivl hvor glad man bliver;-)

I weekenden er der altid liveband og der skulle efter sigende være vild gang i den, så hvis I skal til Berlin, er det i hvert fald et rigtig godt sted at gå hen og svinge træbenet.

Mere info kan findes på: http://www.claerchens.de/

No comments: